Reply
Go Back   TexasBowhunter.com Community Discussion Forums > Topics > Around the Campfire
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-21-2022, 03:47 PM   #1
Budman68
Ten Point
 
Budman68's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Blanco, TX
Hunt In: Draw Hunts
Default 2013 Ford F150 stalls on acceleration

I've got a 5.0 that has stalled three times on acceleration and starts throwing all sorts of messages. Low oil, stability control, 911, etc. I've replaced the oil and installed a new battery, but it stranded me again today. Basically, the only way to reset it is to disconnect the battery and wait 30mins. I've done the fuel pump fuse upgrade, but that is it. I just drive it and do the maintenance on it.

Any clues?
Budman68 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-21-2022, 04:01 PM   #2
Drycreek3189
Pope & Young
 
Drycreek3189's Avatar
 
Join Date: Jun 2013
Location: Troup
Hunt In: Cherokee, Rusk Counties
Default

I had a 2013 with a 5.0 that did that. It was the mass air sensor located in the air filter housing. Changed it out, no more trouble.
Drycreek3189 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-21-2022, 04:07 PM   #3
Kingfisher789
Ten Point
 
Kingfisher789's Avatar
 
Join Date: Feb 2017
Location: Austin. Jim Ned Creek
Hunt In: Tivydale. Nix. Brownwood
Default

Scan it for codes. Make sure the pipe from intake to sensor is sound and secure
Kingfisher789 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1999-2012, TexasBowhunter.com