Reply
Go Back   TexasBowhunter.com Community Discussion Forums > Topics > Around the Campfire
 
Thread Tools Display Modes
Old 10-20-2019, 01:57 PM   #1
gamehunter
Eight Point
 
gamehunter's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Castroville
Default SpyPoint game cameras

Anyone have any info on these. Just bought a link-s camera with Verizon service wanted a reconyx or covert but could not get one today so I’m trying this one any pros or cons.


Sent from my iPhone using Tapatalk
gamehunter is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 10-20-2019, 01:59 PM   #2
bowhunterhelm
Pope & Young
 
bowhunterhelm's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Leander
Hunt In: Leander, my back yard
Default

I’ve had 4 of them and they all gave up. Extremely frustrating!!!
bowhunterhelm is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 10-20-2019, 02:05 PM   #3
Antlers86
Pope & Young
 
Antlers86's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Athens
Hunt In: Jack/Coleman/Henderson
Default

Use Lithium batteries and not regular alkaline. I had trouble until I made this switch. Still prefer my Coverts but SpyPoint is good for where I have it set up.
Antlers86 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 10-20-2019, 02:12 PM   #4
gamehunter
Eight Point
 
gamehunter's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Castroville
Default

Quote:
Originally Posted by Antlers86 View Post
Use Lithium batteries and not regular alkaline. I had trouble until I made this switch. Still prefer my Coverts but SpyPoint is good for where I have it set up.


Bought the one that has the solar panel. We shall see how it works.


Sent from my iPhone using Tapatalk
gamehunter is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 10-20-2019, 02:17 PM   #5
kenforu
Ten Point
 
kenforu's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: conroe texas
Hunt In: Junction, Colorado, illinois
Default

I just bought the micro link and it was easy to setup first 30 days are free, I put it in the backyard last night and had some coons on my phone this morning. My brother has three of them setup in Illinois and the pictures seem to be very good so far.
kenforu is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 10-20-2019, 02:44 PM   #6
Spearchunker
Ten Point
 
Spearchunker's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Rowlett
Hunt In: Unit 7 KS, Fannin Co, Grayson Co
Default

Been running 3 micros for about 45 days. So far they work great.

Lithium is all I use. I get about 40 days or 1500 pics per set.
Spearchunker is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 10-20-2019, 03:36 PM   #7
BUCKSTAR
Ten Point
 
BUCKSTAR's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Montgomery
Hunt In: sin límite rancho
Default

Running one for a month so far GTG
BUCKSTAR is online now   Reply With Quote Back To The Top
Old 10-20-2019, 04:28 PM   #8
roughneck266
Eight Point
 
roughneck266's Avatar
 
Join Date: Jun 2018
Location: Lufkin
Hunt In: Bustling metropolis of Votaw
Default

Quote:
Originally Posted by kenforu View Post
I just bought the micro link and it was easy to setup first 30 days are free, I put it in the backyard last night and had some coons on my phone this morning. My brother has three of them setup in Illinois and the pictures seem to be very good so far.
I have two of that model. They are OK. I did run external batteries on mine, just wasn't trusting the internal set up to hold up, because I have them set up to send immediately, and high sensitivity.
roughneck266 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 10-20-2019, 04:59 PM   #9
Pauly G
Four Point
 
Join Date: Nov 2018
Location: Youngsville, La
Hunt In: Votaw, Tx
Default

Quote:
Originally Posted by roughneck266 View Post
I have two of that model. They are OK. I did run external batteries on mine, just wasn't trusting the internal set up to hold up, because I have them set up to send immediately, and high sensitivity.
x2
Pauly G is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 10-20-2019, 05:03 PM   #10
capt341
Ten Point
 
capt341's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Justin,Texas
Hunt In: Coleman County
Default

I am running 3 link micro's and have had no issues so far. They have been out about 2 months.
capt341 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 10-20-2019, 05:13 PM   #11
mars1107
Eight Point
 
mars1107's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Rosenberg,Texas
Hunt In: Encinal & Del Rio,Texas
Default

We've got 4 micro's out for the last 4 months with no issues, next time we're out at the ranch we're switching from AA batteries to the 12 volt battery and solar panel.

Sent from my LG-H931 using Tapatalk
mars1107 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 10-21-2019, 05:26 AM   #12
sotx
Ten Point
 
sotx's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: San Antonio, TX
Hunt In: McMullen County
Default

I have three of the Link Evo’s. I also run the lithium batteries. Have had these cameras for two seasons with no problems.


Sent from my iPhone using Tapatalk
sotx is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 10-21-2019, 07:37 AM   #13
mechhead
Ten Point
 
mechhead's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: East Texas
Default

Have 2 Link Micros (Verizon) and 1 Link W-V...about a month now...close to a couple thousand pics sent to the iPhone...no issues noted...just like any other you need to have decent service in the area deployed....have 1 in an area with only 2 of the 5 bars for signal strength showing and it delivers just fine...this lil’ fellar was just in on the one I speak of having lower signal...
mechhead is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 10-21-2019, 07:54 AM   #14
dhall
Ten Point
 
dhall's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Sanger
Hunt In: Montague Co.
Default

junk
dhall is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-07-2020, 08:02 AM   #15
Pope
Four Point
 
Join Date: Dec 2019
Location: Arlington
Hunt In: Coleman
Default

For those of you with the spypoints, how did they do through the end of the season? I’d like to see how they performed after 5 or 6 months.
Pope is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-07-2020, 09:54 AM   #16
Spearchunker
Ten Point
 
Spearchunker's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Rowlett
Hunt In: Unit 7 KS, Fannin Co, Grayson Co
Default

All 3 of mine are still running great.
Spearchunker is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-07-2020, 09:56 AM   #17
Antlers86
Pope & Young
 
Antlers86's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: Athens
Hunt In: Jack/Coleman/Henderson
Default

My 2 are still running strong. Haven’t changed batteries on one in 3 months and the other is still 60%. Really liking the Micro
Antlers86 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-07-2020, 11:11 AM   #18
SabreKiller
Ten Point
 
SabreKiller's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Kerrville, Texas
Hunt In: Terrell and Val Verde County
Default

I set out a link micro at my lease north of Pumpville. It's not sending me any photos even though the app says it has 3 out of 5 on the signal. It's not totally the cameras fault because my phone only show 1 bar, maybe 2 of ATT/FirstNet Service most times.

It does take fairly good photos though and stores them on the SD card. I guess I'll just have to check it when I'm at the lease.
SabreKiller is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-07-2020, 11:24 AM   #19
ken800
Four Point
 
Join Date: Nov 2019
Default

I've got three at this point. They seem to have a fair number of glitches and eat batteries. One thing I've had trouble with is if I put a freshly formatted SD card in there, it won't take pics. It's happened twice. To solve the battery issue I got an HME universal solar battery pack which keeps the battery at 100%. I attached a zip tie tightly to the plug (one with a screw hole) then put another tie through that hole to pull it up tight using the gaps behind where a belt would go.

I change cards in the camera each time I visit and this is where I'm causing issues. If I format the card clean, sometimes it won't create the two "cell" readme files and I know that it's not going to take pictures. It will communicate just fine but not take or send pictures.

What I've started doing and it seems to work is that I take a freshly formatted card and put the firmware update on the card. It will go through the whole "startup fresh" process even though the firmware was already updated. It creates the cell log files and it starts working right away.

Before I turn the camera on with the fresh card and the firmware update files, I make sure I have set the spypoint app to 10 seconds and instant send. I then get immediate pictures on startup for testing. I'll then set it to 1 minute, confirm I got the picture, then set the camera to 12 times per day updates and either 1 minute or 5 minute interval. So far this little procedure, while a PITA, has kept my cameras running solid.

Last edited by ken800; 01-07-2020 at 11:26 AM.
ken800 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-07-2020, 04:07 PM   #20
Turbo6
Four Point
 
Join Date: Nov 2018
Default

been using a spypoint for 2 years now.

12v battery on a solar charger and it will take 200-300 pictures a day and battery usually lasts 3-4 months.

Picture quality is not great but for 10 cents, you can get an hd version via the app within the next transmission.

I have a spartan as well and the spypoint has been more reliable in my setup
Turbo6 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-08-2020, 08:41 AM   #21
av.carrera
Nubbin' Buck
 
Join Date: Apr 2010
Location: plano TX
Hunt In: Val verde
Default

Had 2 and each only lasted about a year. used external batteries with solar on both of them. Wasted my money.
av.carrera is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-08-2020, 08:51 AM   #22
Rwc
Pope & Young
 
Rwc's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Crawford, Texas
Default

Got the link micro for Christmas from the wife. Built a 12 volt external source with solar panel for it. Going to put it up on my river grounds for testing then move it out west once I get familiar with it.

Will post my experiences once it has been out a few months.

Rwc
Rwc is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-08-2020, 10:11 AM   #23
tpcollins
Eight Point
 
tpcollins's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Meechigan
Hunt In: Local
Default

Ran a Link-Micro from the end of August thru nearly the end of December with lithiums. Checked the batteries when I brought it home and they were still at 100% on my battery tester.

But I had it set for 3 minute intervals and transmit every 4 hours.

I went with the $10 a month plan which I’ve cancelled until this fall, upgraded the software - I had no problems with it.
tpcollins is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-08-2020, 12:09 PM   #24
ROBINHOOD11
Ten Point
 
ROBINHOOD11's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Little Elm
Hunt In: Collin Co, Denton Co, Grayson Co
Default

I have had 2 link-micro's since Oct. and have had no issues at all. I plan to get solar panels for them next year because my batteries would only last about 2.5 weeks.

I guess the only question is how long do the cameras last, my first covert lasted 6 years. I doubt I will get that out of them.
ROBINHOOD11 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-14-2020, 10:31 AM   #25
Rwc
Pope & Young
 
Rwc's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Crawford, Texas
Default

So I built a 12volt external battery source with a solar charger for my Link-Micro. Put it up behind the house on Brecks hand corn spot and it worked flawlessly. Settings where Photo mode, 1 min delay, low sensitivity, transfer each detection.

I went ahead and cut a 4x4 post 48" tall to mount the ammo box that I used to house the 12volt battery and solar charger. I mounted the box and charger at the top of the post and then mounted the camera about 12" under the box and to the same post.

Kept the same settings as used at the house. But now, the camera wants to take and send a photo every minute with out anything triggering it. I made sure there was nothing to trigger, like weeds, limbs etc. So I set the transfer to 6 times a day and it seemed to fix the capturing a photo every minute and the photos it sends now has animals triggering the capture. Anyone else had this issue with there Spypoint Link-Micro sending photos every minute while in the each detection transfer mode?

I am going to run down on the river soon and relocate the post with battery and solar panel to the side of the tree and mount the camera directly onto the tree to see if this fix's the issue. Mounting the camera under the ammo box is the only thing different than what I did at home when it worked flawlessly.
Am impressed with the picture quality and ease of set up.

Appreciate it.

Rwc
Rwc is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-14-2020, 01:42 PM   #26
gingib
Pope & Young
 
Join Date: Aug 2014
Location: Central Tx
Hunt In: NTX
Default

They are junk. Won't ever buy another

Spartan or Covert is all I will use
gingib is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-14-2020, 02:12 PM   #27
DEREKG22
Nubbin' Buck
 
DEREKG22's Avatar
 
Join Date: Feb 2019
Default

I'm loving this thread because I bought 3 link micros and couldnt get any of them to work....if you arent getting cell service in your area dont waste your time...i even tried the external antenna to increase my chances of functionality....when I started having problems i called spypoint and sat on hold multiple times for hours with no answer...then i tried to email them twice with no reply back....i also left messages on the call center stating i left emails with no reply and no one contacted me....this went on for over a month....that says to me customer service is non existent....what a joke....I advise folks steer clear of this company
DEREKG22 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-14-2020, 02:33 PM   #28
Larry
Ten Point
 
Larry's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Justin, Texas
Default

Quote:
Originally Posted by DEREKG22 View Post
I'm loving this thread because I bought 3 link micros and couldnt get any of them to work....if you arent getting cell service in your area dont waste your time...i even tried the external antenna to increase my chances of functionality....when I started having problems i called spypoint and sat on hold multiple times for hours with no answer...then i tried to email them twice with no reply back....i also left messages on the call center stating i left emails with no reply and no one contacted me....this went on for over a month....that says to me customer service is non existent....what a joke....I advise folks steer clear of this company
I love mine. Want to sell what you have?
Larry is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-14-2020, 06:20 PM   #29
SabreKiller
Ten Point
 
SabreKiller's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Kerrville, Texas
Hunt In: Terrell and Val Verde County
Default

Quote:
Originally Posted by DEREKG22 View Post
I'm loving this thread because I bought 3 link micros and couldnt get any of them to work....if you arent getting cell service in your area dont waste your time...i even tried the external antenna to increase my chances of functionality....when I started having problems i called spypoint and sat on hold multiple times for hours with no answer...then i tried to email them twice with no reply back....i also left messages on the call center stating i left emails with no reply and no one contacted me....this went on for over a month....that says to me customer service is non existent....what a joke....I advise folks steer clear of this company
I didn't have any issues getting in touch with them, but it was via the chat feature. I don't have very good cell service at my lease and have not received any pics since setting it up there. They said they sent the camera firmware update and I should be getting pics within 24 hours. I still haven't received any.
SabreKiller is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 01-15-2020, 11:11 AM   #30
gingib
Pope & Young
 
Join Date: Aug 2014
Location: Central Tx
Hunt In: NTX
Default

Quote:
Originally Posted by DEREKG22 View Post
I'm loving this thread because I bought 3 link micros and couldnt get any of them to work....if you arent getting cell service in your area dont waste your time...i even tried the external antenna to increase my chances of functionality....when I started having problems i called spypoint and sat on hold multiple times for hours with no answer...then i tried to email them twice with no reply back....i also left messages on the call center stating i left emails with no reply and no one contacted me....this went on for over a month....that says to me customer service is non existent....what a joke....I advise folks steer clear of this company
x2

Couldn't pay me to use them
gingib is offline   Reply With Quote Back To The Top
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1999-2012, TexasBowhunter.com