Reply
Go Back   TexasBowhunter.com Community Discussion Forums > Topics > Around the Campfire
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2019, 12:26 PM   #1
kdenhead
Ten Point
 
kdenhead's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Tomball
Hunt In: Fayette & Washington County
Default Adding a second Dish Network TV question?

We live in the country and have Dish Network for TV service. Broadband solution is OK, but not good enough to cut the cord.

I have a barn/shop that is 425' from the main house. I'd like to be able to watch sports / news while I piddle around.

What's the best solution with Dish Network? I'd rather not add a second account, but add another dish / box for the shop.

Thanks!
kdenhead is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 12-10-2019, 12:30 PM   #2
KEGLEG
Spike
 
Join Date: Oct 2013
Default

Canít you just run a coaxial cable to the shop and use the tv as monitor? Control the Chanelís on main tv.


Sent from my iPhone using Tapatalk
KEGLEG is online now   Reply With Quote Back To The Top
Old 12-10-2019, 12:34 PM   #3
6.5CM
Ten Point
 
6.5CM's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Location: San Benito
Hunt In: Starr County
Default

When I was younger is used to work for Dish but that was years ago and I can’t remember what the best solution for you would be. I worked in retention so I never got questions like that... Coaxial cable should work though.
6.5CM is online now   Reply With Quote Back To The Top
Old 12-10-2019, 12:40 PM   #4
ca1219
Four Point
 
ca1219's Avatar
 
Join Date: Sep 2017
Location: Burleson
Default

It has been about 15 years, but I ran a contract company and did installs for DirecTV. If you go through the company they will require a second account for the additional dish. I had customers always offer to buy extra dishes from me when I installed for this exact reason. Needless to say..... some people might have had extra dishes.
ca1219 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 12-10-2019, 12:43 PM   #5
Burntorange Bowhunter
Pope & Young
 
Burntorange Bowhunter's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Wimberley
Hunt In: San Saba
Default

That distance is too far to run coax from the main house.

Get a tailgater. It can go on the same account and you can move it or take it anywhere like the deer lease.

Sent from my SM-G973U using Tapatalk
Burntorange Bowhunter is online now   Reply With Quote Back To The Top
Old 12-10-2019, 12:50 PM   #6
Mudslinger
Pope & Young
 
Mudslinger's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Lubbock, TX
Hunt In: Kent Co., Stonewall Co., CO, Limpopo RSA
Default

Get another dish and a box and add another account for less than 10 per month.
Mudslinger is online now   Reply With Quote Back To The Top
Old 12-10-2019, 12:50 PM   #7
basskicker24
Ten Point
 
basskicker24's Avatar
 
Join Date: Oct 2011
Location: San Antonio
Hunt In: Guadalupe county/ Ozona
Default

Quote:
Originally Posted by Burntorange Bowhunter View Post
That distance is too far to run coax from the main house.

Get a tailgater. It can go on the same account and you can move it or take it anywhere like the deer lease.

Sent from my SM-G973U using Tapatalk
This^^ will be the easiest. Or buy a used dish off CL or ebay. There are videos on how to set it up. Add an extra box to your Dish account if you need one to leave in the barn.
basskicker24 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 12-10-2019, 12:56 PM   #8
dclifton
Pope & Young
 
dclifton's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Lindale Tx
Hunt In: Lindale Tx, Crowell Tx, pearsall Tx
Default

Quote:
Originally Posted by ca1219 View Post
It has been about 15 years, but I ran a contract company and did installs for DirecTV. If you go through the company they will require a second account for the additional dish. I had customers always offer to buy extra dishes from me when I installed for this exact reason. Needless to say..... some people might have had extra dishes.
Dont think thats true anymore we have one in our shop same situation and its not on a separate acct. Its through directv
dclifton is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 12-10-2019, 01:56 PM   #9
texan4ut
Ten Point
 
texan4ut's Avatar
 
Join Date: Jul 2014
Location: Round Rock, TX
Hunt In: Where I can, Terrell County
Default

Call dish and see about a wireless box. I have one wired box and three wireless boxes in other rooms and on the patio. Your barn maybe too far but worth a try.
texan4ut is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 12-10-2019, 02:34 PM   #10
Runnin4D
Four Point
 
Join Date: Dec 2018
Default

We have dish network at the deer lease. We added an extra receiver (around $8) to a friends existing account. you just need to find a dish for the shop, and purchase a receiver. we purchased one from radioshack. add the receiver to your account and should be good to go
Runnin4D is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 12-10-2019, 02:40 PM   #11
wloftis
Eight Point
 
wloftis's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Hunt In: All Over Texas
Default

Can't you also get a "sling" and connect to the TV in the barndo/shop?
wloftis is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 12-10-2019, 03:34 PM   #12
dpatterson1976
Ten Point
 
dpatterson1976's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Liberty City, TX (Kilgore)
Hunt In: Lease Less ATM
Default

Quote:
Originally Posted by Burntorange Bowhunter View Post
That distance is too far to run coax from the main house.

Get a tailgater. It can go on the same account and you can move it or take it anywhere like the deer lease.

Sent from my SM-G973U using Tapatalk
BoB for the Win!
dpatterson1976 is offline   Reply With Quote Back To The Top
Old 12-10-2019, 03:40 PM   #13
RMW
Ten Point
 
RMW's Avatar
 
Join Date: Nov 2015
Location: Burr
Hunt In: Down South
Default

I called dish and for 50 bucks they installed a dish and gave me another box, I think itís 10 bucks per month for the box
RMW is online now   Reply With Quote Back To The Top
Old 12-10-2019, 07:13 PM   #14
RTM
Four Point
 
RTM's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Lumberton Tx.
Hunt In: Colmesneil Tx.
Default

We have a place 45 miles from our home. Got another receiver for up there only 7 dollars a month more. You should call Dish and check on that. I even run 2 TV's off it.
RTM is offline   Reply With Quote Back To The Top
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1999-2012, TexasBowhunter.com